8 неща, които медиите (не) ви казват за Сирия

1. Кои са бунтовниците?

Медиите се опитват да ни пробутат тезата, че бунтовниците са клети сирийци, които се бунтуват срещу жестокия режим на Башар. По-голямата част от бунтовниците са всъщност муджахидини, които нямат нищо общо със Сирия, а са привнесени ислямисти от цял свят. Това го видяхме вече в Афганистан, когато САЩ използва същата технология. Много хора си мислят, че талибаните са афганистанци. Не, не са. Това са въоръжени ислямисти от други страни (С. Арабия, Катар, Судан, Тунис и т.н.) , вкарани и финансирани (смята се, че става въпрос за $6-20 млрд) от САЩ чрез т.нар. доктрина на Рейгън за да се борят срещу влиянието на СССР.

Клиповете, които самите бунтовници в Сирия качват, показват, че това са една паплач, която се мотивира чрез грабежи, плячкосвания и разрушения. Ядене на сърца, разпорване, показни убийства по най-брутален начин, влачене на хора по асфалт с автомобил, рязане на гърла, въоръжаване на 11-12 годишни деца, всичко това придружено с крясъци Аллаху Акбар. Психологически се опитват да внасят ужас и страх сред населението, като показно отправят послания с какви нечовешки жестокости ще бъдат приложени към всеки, който не е с тях.

А когато попитате някои от „опозицията“ какво представляват бунтовниците, веднага сменят темата.

2. Радикалните елементи са малко, а Свободна сирийска армия се бие и с тях.

Лъжа! След като цял свят вижда с очите си какво правят десетките ислямистки групировки, начело с Ал-Нусра, Ахрар ал-Шам и подобни, медиите и опозицията започват да мажат и хвърлят прах в очите на хората – видите ли, това е малка фракция от опозицията, а Сирийската свободна армия щяла да са бие с тях (ама след като свалят Асад). Всъщност истината е, че такава Свободна армия не съществува, а тя самата представлява сбирщина от радикални ислямистки групировки, всичките с една и съща идеология – налагане на шериат и създаване на ислямистка държава. Опозицията с по-светски настроения е извън страната и въобще нямат представа какво се случва вътре в нея, и нямат никакъв контрол. Самите лидери на т.нар. Свободна армия са откровени ислямисти. Като примерно символът на тази армия – Риад Ал-Асаад, чиито роднини са известни „проповедници“ на шериата и се занимават с разпространението му в Европа. Като неговия братовчед Муафак Ал-Асаад, който организира ислямистките шествия в Пазарджик, а другите в момента строят една от най-големите джамии в Швеция. Има достатъчно клипове на лидерите на тази армия, в които те ясно показват каква им е идеологията – религиозен фашизъм.

3. Близо 70% от сирийците подкрепят Асад.

Да, точно така. Колкото и да ви звучи невероятно е така. Това не означава, че всички харесват Асад и диктатурата, но при внесени 100 000 ислямисти от цял свят сирийският народ твърдо се солидаризира зад светската кауза. Това и обяснява защо режимът още не е паднал, въпреки че реално Сирия води война с няколко страни едновременно. Не е тайна, че тези ислямисти са финансирани от С. Арабия, Катар, Турция, САЩ и Великобритания.

4. Избиване на християни и малцинствата в Сирия

Когато някой отвори тема по този въпрос, всички свеждат глави към пода и си подсвиркват. Сирия е мулти-етническа страна и САЩ сътвори една от най-безумните, направо малоумни грешки – вкара терористи по вече познатата формула в Афганистан, забравяйки че в Сирия има над 2,5 милиона християни, а над 40% от населението са от т.нар. малцинства. Всичките в момента са пред угрозата да бъдат заклани от въоръжени престъпници, обучени да колят и бесят, и които са в страната единствено за да разграбват и рушат.

Онзи ден Свободната сирийска армия нападна Маалула- градът светиня, единственият, в който се говори още езикът на Исус Христос, арамейския. Чеченец се самовзриви и отвори пътя за останалите „бунтовници“, които нахлуха в града с викове „Алаху акбар“ и разрушиха един от най-старите християнски храмове в света, а също така караха местното население да станат мюсюлмани преди да бъдат заклани. Светът в момента мълчи, но истината е, че всички кървави убийства и цялата трагедия е предизвикана не от режима, а от „бунтовниците“, вкарани и спонсорирани от Катар, С.Арабия – доминионите на САЩ.

Фактът, че всички християни и почти всички малцинства са на страната на Башар е твърде показателен за това, какво представлява опозицията, нали? И не че всички харесват Башар, но при условие, че Сирийската арабска армия в момента е единствената преграда между тях и ислямистите, между животът и смъртта, повече от логично на коя страна ще застанат, нали. Дори повечето въобще да не харесват Башар.

Някой въобще питал ли се е какво ще се случи, ако тази преграда и стена падне? При толкова много безчинства, които извърша „Сирийската“ свободна армия досега, какво ще ги спре да извършат поредния геноцид? Направо е гнусно как западната преса мълчи и се опитва по всички възможни начини да замаже този факт.

5. Хизбула са виновници за всичко.

След като се разбра, че почти всички „бунтовници“ в Сирия са ислямисти от радикални групи, опозицията започна да използва гузно картата „Хизбула“. Да, вероятно има 2-3 може би 4 хиляди бойци на Хизбула в Сирия, които пазят инвестициите на Иран, но не те рушат църкви и не те избиват християни. Не те разрушават и изнасят за Турция заводи и предприятия. Не те искат да наложат шериат и се гаврят с населението. Не те ядат сърца и разпорват жертвите си, а след това доволно качват клиповете си  в интернет.

Никой не е почитател на Хизбула. Но в крайна сметка наличието на тази групировка в Сирия спомогна за справянето с истинския проблем – бойците на Ал-Каида и привържениците на Мюсюлманските братя. Пропагандната машина на опозицията използват тази карта за да оправдаят масовите убийства, извършени от бунтовниците и да замажат кланетата в  градовете, които т.нар. Свободна армия извършва.

По просто казано, ако Хизбула са лошите, то тогава Ал-Каида, Мюсюлманските братя и техните спонсори от Турция, Катар, С.Арабия и САЩ са направо изроди на стотна степен. Ако Башар е убиец, то водачите на споменатите страни са масови убийци, изроди и шизофреници. Сирийският народ има правото да избере далеч по-малкото зло.

6. Глупости, всички казани неща по-горе е пропаганда. Башар е убиец.

Преди няколко дни, една американка от сирийски произход, от християнското малцинство, почти разревана се произнесе пред лоената топка сенатор МакКейн, обяснявайки как всъщност бунтовниците са убили братовчед й и продължават да избиват там християните. Позната история, но МакКейн безчувствено и нагло вместо да отговори, отново пусна развалената плоча, която всички ползват – че Асад е масов убиец. Сякаш й каза – и какво от това, Асад е убиец, какво като мрете ?

Асад със сигурност не е агънце, но как бихме си обяснили, че 2/3 от сирийците го подкрепят и защо се получи така? Той да не зъл маг, който с вълшебна топка контролира 400000-на армия, всеки войник от които има семейство или роднини?Ако Асад е боклук, какво да кажем за вас, г-н МакКейн, нали такива като вас финансират 100 000 муджахидини, за да могат да рушат инфраструктурата (за радост на една съседна държава) и да избиват друговерците и противниците на шериата? Какво да кажем за тях? Дали щеше да има кръвопролития, ако те не бяха вкарани и не бяха очевадните лицемерни и нагли, но много хитри провокации. Да, да го кажем така: ако едната страна е торба лайна, то другата е цял океан от лайна и вие г-н МакКейн съвсем сериозно допринасяте нивото на лайняния океан да не спада, поддържайки го с метанови ви лъжи.

Като заговорихме за газ, по същия посочен метод се отговаря и за останалите неща.

Ако споменеш газовите находища – това е било руска пропаганда. Следват обвинения за комунизъм.

Избиването на хора от бунтовниците – това е руска пропаганда. Следват обвинения за леви убеждения.

Щото видите ли Иран, Русия са зад Башар, затова е позволено на бунтовниците да правят каквото си поискат с хората в Сирия, които не искат шериат. Що за аргумент е това? Защо се крият зад този аргумент, толкова яростно? Интересно е категоричният отказ от страна на САЩ да осъди престъпленията, брутални и фашистки по природа, извършени от бунтовниците. Ами ако бунтовниците са използвали хим. газ? Тогава дали ще ги нападнат и обезоръжат? Защо преди да се направи разследване веднага по сигнал се обвинява Асад? И какъв е смисълът Сирийската арабска армия да ползва хим. оръжия, при условие, че печелеха битка след битка, а бунтовниците бяха пред крах? Кой има по-голяма изгода и що за безумие е да извършиш подобно нещо? Направо е противно.

7. Какво ще бомбардират САЩ и кой ще спечели от това.

След като стана ясно, че бунтовниците губят сериозно позиции и бяха на път най-сетне да бъдат изтласкани, САЩ приложи последната си карта – химическо оръжие. Както се вижда едни и същи номера във всяка война. Какъв смисъл има Асад да използва такова, след като е гледан изпод две лупи от цял свят и знае, че САЩ търси и най-малката причина да влезе в нея и да защити наемниците си?

След като 70% от народа на Сирия е застанал твърдо СРЕЩУ опозицията и бунтовниците, не толкова за Асад, какво по-точно ще бомбардират американците? Последната стена, която спира бунтовниците от това да изпозаколят още едно християнско градче, да изнесат завод, да наложат шериат в още един район или още кръвопролития, изнасилвания в градовете и селата, извършени от космати, брадати създания, дошли от нетолерантните си, херметически затворени общества като афганското, саудитското или чеченското?

Защо не бомбардират самите бунтовници тогава и не застанат зад принципите си, след като повече от очевадно кой лее кръвта на сирийския народ? Защо не казаха дори думичка против тях? А дори отричат наличието на Ал-Каида в страната. Ако не бяха милионите писъци от Сирия срещу тях, имайки предвид смазващата пропагандна машина на САЩ и катарската Ал-Джазира, вероятно никой нямаше да научи действително какво се случва в Сирия.

А какво ще бомбардират реално САЩ? Газопроводите (за радост на техните доминиони Катар и С.Арабия), Тартус и Латакия, където по ирония на съдбата живеят предимно християни и алауити и където се намират находищата на газ, защитната система на Сирия (Израел вероятно претрива доволно ръце). И ще превърнат по позната схема Сирия в Афганистан. Или Ирак. Или Либия. Все страни, където има много демокрация. Толкова, колкото имат и съюзниците Катар, Кувейт, С. Арабия и прочие.

8. Бежанците

Бежанците специално в България са доста съмнителна маса от хора, които никой не знае какво представлява. Ако се проучи местата, от които идват ще се види, че е странно хомогенна маса, при все че Сирия е мулти-етническа страна. Ако разбирате какво имам предвид.

Всъщност е много лесно да вземеш такава „платена“ маса, която получава пари реално без да работи нищо, освен да разказва пред медиите сълзливи истории и да се включват в протестите, в които по принцип има плачевно малко хора, в сравнение с протестите срещу опозицията.

Лошото е, че много страни приемат бежанци, само ако те са съгласни да говорят против Асад по медиите или да си мълчат. Но явно тази война са обречени всички сирийци.

–––––

Накратко – тази статия няма намерение да защитава режима на Асад, той е лош, това всеки го разбира. Тази статия иска да покаже защо повечето светско настроени хора, интелигенцията, малцинствата и нормалните семейства предпочитат Асад пред истинските, професионални убийци и разрушители на инфраструктура – наемниците-ислямисти, поддържани от редица страни. Ако едната страна е зла, то другата е милиони пъти по-зла, по-нагла, по-деспотична, по-лицемерна, по-жестока, по-уродлива и по-жалка.

Както винаги изборът е по-малкото зло. Ако някой мисли, че има друг изход – НЕ, няма. За съжаление.

Реклами

54 thoughts on “8 неща, които медиите (не) ви казват за Сирия

 1. Mnogo se radvam che popadnah na vashiat blog.
  Blagodaria vi za informatsiata, koiato podnasiate na balgarskite grajdani. Tova e istinata, no poveche ot horata ne sa naiasno poradi mediinoto zatamnenie. Nie znaem mediite na kogo slujat!

 2. Много добра статия, но как авторът реши, че Башар ал-Асад е лош?
  Или това е само тактика, която цели да постави пишещия в неутрална позиция, от която ни изнася фактите?
  След всичко казано в тази статия, помислете си какво би станало, ако тази кръвожадна опозиция имаше възможността да участват в избори с всичките пари, които Америка им дава?
  Какво мислите, че би станало?
  Авторът? – какво ще кажеш?

 3. Статията е много добре написана, ще продалжавам да ви посещавам.
  Чета ежедневно американските блогове и никой от народа там – и демократи и републиканци, не иска страната да се въвлича в нова война при всички вътрешни проблеми дето ги си ги имат. Истината е, че произведените ракети и патрони, дето седят във военните складовете не правят кинти като седят там. Само използуването им някъде ще отвори място за нови държавни заявки. А тези, дето финансират сенатори и президенти са именно тези дето правят ракетите и патроните… Време е да се връща услугата…

 4. Въобще не можем да говорим за сериозен анализ в тази статия, при положение,че при възможност, авторът й най-вероятно би връчил Нобелова награда за мир на Ал-Асад.

  • За каква нобелова награда говориш? Като тази на Обама? Нямало „сериозен анализ“ в тази публикация! За какъв анализ става въпрос, когато просто и ясно автора се опитва да ти каже истината за Сирия. Или ти предпочиташ да слушаш само американската пропаганда.

   • Ако се напънеш на прочетеш някой сериозен журналистически труд, ще видиш огромните разлики- тази „статия“ се състои от твърдения, които не са подплатени с никакви сериозни доказателства, като дори не искам да споменавам грешните определения, с които авторът иска да ни ограмоти. Самият факт, че авторът на 3 пъти използва „лайна“ , говори за сериозни отклонения от професионалното писане. Когато някой иска да разкрие истина, то би трябвало да го направи задълбочено, а не под формата на въпросник- авторът задава повече (реторични) въпроси, отколкото отговаря на такива. И не, не слушам американска пропаганда.

   • Към септември. Г-не, лайна е литературна дума и присъства в речника на литературните думи в българския език. Вие имате отклонения от грамотността си.

  • На този и на по-долният ти коментар, ще кажа че такива като тебе най-лесно се характеризират с думата л–но. Та много правилно е ползвана думичката, господин/госпожо ???.
   Ако горната статия ти се струва несериозна, прочети нещо от един истински сириец, учен и анализатор на тези проблеми: http://www.blitz.bg/news/article/221529

   • Г-н Сисоев , или какъвто си там, ясно ми става и ти какъв си политически анализатор, още щом видях, типа статии, от които се информираш- започващи с д-р Еди-кой-си дава интервю специално за ШОУ… айде чети си жълтите вестници и по-добре не коментирай неща,които не са ти съвсем ясни, а ако искаш да ти се проясни, пусни си الجزيرة 😉

  • „???“ Най-добре ходи се гръмни, защото не съм журналист и не ми дреме за претенциозния ти вкус. Тук нарекох Асад лайно, ти кривоглед ли си или не можеш да четеш? Ако искаш доказателства ходи в Сирия и питай един по един какво се случва в християнските градове, ако ти не знаеш, то аз знам. Тук пиша 100% доказани неща, ако не вярваш отиди и ми намери ФБ страници на светско населено място, което да не казват това, което прочиташ тук.
   Мен ме познават почти всички сирийци и ако толкова искаш, може да звъннем на всеки един от тях и да видим колко от тях са от опозицията. Само ислямисти, дюнерджии и бивши агенти на държавна сигурност. Мерси.

   • поне си признаваш че си просто преписвач и овча мисъл не вкарваш в бълвочите които бълваш

  • Тези коментари са известни на всички и имат за цел една единствена цел-да провокират и разсейват читателите на статии, които сериозно заплашват замазаната лъжа да излезне на яве. В този ред на мисли ще ви кажа, че сте от тестото на жидовете, защото те и единствено те не споделят мнението на всички останали раси.
   Колкото повече пишете под коментарите на хората, толкова повече изпъквате от каква Матца сте замесен.

 5. Който е работил с бежанци като мен, знае, че казаното накрая, е само злоба и дрънканици от репертоара на Атака. Така ми е трудно да повярвам на останалото. Да не говорим, че източници не са назовани – авторът ей така фантазира на воля. А дори и от снимката се вижда, че Маккейн не е лоена топка.

  • Който знае арабски, веднага ще хване от къде са тия „бежанци“. Я кажи колко християни има сред тях, а?
   Да, МакКейн е тъпа кучка, щото такива като него вкараха 100 000 терористи. Освен това какво означава „Атака“. Аз имам сирийски паспорт, ти какво имаш?

   • Е КАТО ИМАШ СИРИЙСКИ ПАСПОРТ ДА НЕ СИ ГОЛЯМАТА РАБОТА БЕ СЕЛЯНИНО!!!! НАУЧИ СЕ ДА ПРИЕМАШ КРИТИКА, НЕ ОЧАКВАЙ САМО РЪКОПЛЯСКАНИЯ ЗА БОКЛУЦИТЕ СИ!!!! Или очакваш да повярваме, че стотиците бежанци, които ежедневно напускат Сирия са купени???? Ако е така- бая богат работодател си имат 😀

   • Аничко, тъпа селска благоевградска путко, какво ще кажеш да престанеш да спамиш в блога, а? Дотук 10 неориентирани, комплексирани, злобни, гнусни коментара, всички пуснати с различен псевдоним. Ако си мислиш, че нямам Ip locator в блога и не виждам, че една и съща благовградска пача е направила 10 коментара с различни никове, дълбоко си сбъркала. А относно това, че си пропаднала невротична злобарка без никакви реални аргументи – на всеки му стана ясно. Сигурно дори не знаеш къде е Сирия. Тук не ти е селската бакалия да си разискваш менструалните ти мъки, затова ти предлагам да ходиш да си смениш тампоните, дето не си си ги сменяла от месеци, че почна да смърди много на лъжа тук. Ай, сега, след като ти отделих достатъчно време, зарий се в някоя бурка и се пръждосвай от тук. Не твоите роднини, а моите страдат.

 6. statiata si e mnogo vjarna, vaobste ne razbiram zlobnite komentari na njakoi;pusni si novinite njakoi arabski kanal ili po-to4no irakski i togava ela da komentirash;a nai-dobre e ako i poznati ot regiona imash, koito da ti objasnjat kak stojat nestata.

  • me, lying? Oh, Mr. Mohamed Said, with IP 151.15.130.205, I see how you are fighting for your pizza inside your Lombardia room, very comfty there, eh? sitting on the closet and jerking off on the hairy bearded bimbo that is screaming Allahou Akbar does not make a fighter, you punk. Atheist, my ass. Fighting against the only secular country now in the arab world. Yeah, sure. What kind of atheist? Have you ever heard of the evolution?
   For which atheist department of Al-Nusra, Ahrar Al-sham or Faruq you were fighting for? Maybe, you should stop lying that you’re Syrian, cunt. how about finding one christian city, or druze city, or alawi, or big city supporting the FSA? Isn’t that indicator for your smelly radical nature? And how did you find my blog, eh? It’s in Bulgarian. Long live Darwin, Dawkins and god shit on evolution failures like you

  • Kое по-точно е пропаганда? Обоснови се? Ти сириец ли си? Дай аргументи, тогава говори. И да жалко за такива като мен, да се опитват да кажат какво се случва в Сирия на такива зомбита като теб!

   • АБСОЛЮТНА ПРОПАГАНДА, КАКТО МНОГО БЛОГАРИ СЕ ПОЛЗВА ЕДНО Й СЪЩА ОСНОВА, КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ ЗА АМЕРИКА. ТЕ ОТ САМОСЕБЕ СИ ТРЯБВА ДА СА ВЕРНИ, ЩОМ СА СРЕЩУ АМЕРИКА, КОЕТО РАЗБИРА СЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЯРНО. 1. ЕДНО СА КЛИПОВЕТЕ ИЗ ЮТЮБ ДРУГА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, КАКТО ВИНАГИ ПРИ ВСЯКА ВОЙНА. УЖАСНА, В КОЯ ВОЙНА ГО НЯМАШЕ ТОВА, ДОРИ В СЪСЕДИТЕ ДО НАС, СЪРБИТЕ КОИТО ХАРЕСВАМЕ, ХЪРВАТИТЕ, КОИТО СА НАЙ БЛИЗО ДО ЕВРОПА? РАЗБИРА СЕ ТУК ИМАМЕ РАБОТА С ФАНАТИЦИ, КОЕТО Е МНОГО ГАДНО. НО ПЪК ОТДАВНА ВСИЧКИ ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ВОЙНАТА, ДОРИ КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ ИЗЛЕЗЕ С ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ ЗА ЗВЕРСТВАТА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ. НО ТОВА НЕ ИЗКЛЮЧВА ЗВЕРСТВАТА НА ДРУГАТА СТРАНА – АСАД. 2. ВЕЧНАТА МАНИПУЛАЦИЯ, КОЯТО С НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ТАЗИ НА МЕДИИТЕ, ВЗИМАШ ЕДИН СЛУЧАЙ, НА ЕДНА ЖЕНА, ИЛИ ЕДНА ЖЕРТВА И ПРАВИШ ОБОБЩЕНИЯ, ДА ТЪЖНО Е СЛУЧКАТА СЪС СЕНАТОРА И ЖЕНАТА, НО АКО СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ИМА МНОГО И ВСЯКАКВИ СЛУЧКИ, А ПЪК Е ТЪПО ВНУШЕНИЕТО ЧЕ САЩ СА СРЕЩУ ХРИСТИЯНИТЕ, КАТО ТОВА Е ЕДНА ДЪРЖАВА ДОМИНИРАНА ОТ ХРИСТИЯНИ, ОСОБЕНО В ПОЛИТИКАТА И ТО КОНСЕРВАТИВНИ КАТОЛИЦИ И ВОЙНСТВАЩИ ПРОТЕСТАНТИ. ДА, ПОЛЖЕНИЕТО НЕ Е ПРОСТО, ДА, ПЪЛНО Е С ИСЛЯМИСТИ В СИРИЯ, ЗАТОВА И НИКОЙ НЕ СЕ НАЕМА ДА РАЗРЕШИ КОНФЛИКТА ТАМ. 5. ХИЗБУЛА БИЛА С МАЛКО ВЛИЯНИЕ, ПЪЛНА ГЛУПОСТ, ХИЗБУЛА СА ИНСТРУМЕНТ, КАКТО НА ИРАН, КОИТО ИМАТ ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ В СИРИЯ, ТАКА И НА САМАТА СИРИЯ, КОЯТО ПОДКРЕПЯШЕ ХИЗБУЛА В ЛИВАН. 6.БАШАР Е УБИЕЦ. АБСОЛЮТНО ВЯРНО. КАТО ВСЕКИ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, БАШАР НЕ ОБИЧА НЯКОЙ ДА МУ ПРОТИВОРЕЧИ, КАКТО БЕШЕ ПРИ НАС, КАКТО БЕШЕ НАВСЯКЪДЕ ИЗ ТОТАЛИТАРНИЯ СВЯТ. ПО СЪЩИЯ НАЧИН КАКТО ВНУШАВА ТЕМАТА ТАЗИ СТАТИЯ, БАШАР ВНУШАВА, ЧЕ ВСИЧКИ СА ТЕРОРИСТИ ЧУЖДЕНЦИ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ВСИЧКИ БУНТОВНИЦИ, ОСОБЕНО ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ. АКО МИСЛЕШЕ ЗА СТРАНАТА СИ, А НЕ ЗА СЕБЕ СИ, ОТДАВНА ДА БЕШЕ ПОДАЛ ОСТАВКА, ДА СЕ СФОРМИРА ПРАВИТЕЛСТВО НА ЧАСТ ОТ ОПОЗИЦИЯТА И УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО ДА СЕ ОПИТАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ. НИЩО ПОДОБНО, НА НЕГО МУ Е ДАЛЕЧ ПО ИЗГОДНО ДА УНИЩОЖАВА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ, КРИЕЙКИ СЕ ЗАД ТАКИВА СТАТИИ. 7. ФИНАНСИРАНИТЕ МУДЖИХИДИНИ ОТ САЩ. ПЪЛНА ГЛУПОСТ, ОТНОВО МИ СЕ ЦИТИРА РЕЙГЪН, СЯКАШ ТОВА БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА. ФАНАТИЦИТЕ СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ ДРУГИ, ДРУГ Е ВЪПРОСА, ЧЕ САЩ СЕ ОПИТВАТ ДА ПОДЪРЖАТ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ ДОРИ И С ФИНАНСИРАЩИТЕ ИСЛЯМИСТИТЕ. ПОЛИТИКА, КАКТО ВСЯКА МРЪСНА РАБОТА. 8. БЕЖАНЦИТЕ. КАКТО ВСИЧКО В ТАЯ СТАТИЯ, ВЕРНИТЕ НЕЩА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА. ТОЗИ ПРОБЛЕМ ВИНАГИ ГО Е ИМАЛ, НЕ ЗНАЕШ КОИ СА, МОЖЕ ДА СА ПРОВОКАТОРИ, МОЖЕ ДА СА ФАНАТИЦИ. НО ИЗНАЧАЛНО НЯМА ЛУД, КОЙТО ДА ЖИВЕЕ ПО ПАЛАТКИ КАТО БЕЖЕНЕЦ, ДАЛЕЧ ОТ БЛИЗКИТЕ СИ, БЕЗ ХРАНА, БЕЗ ВОДА, САМО ЗАРАДИ СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО ПЪТ КЪМ ЕВРОПА. ТА ТАКА, ОТКАЧИ МИ СЕ РЪКАТА ОТ ПИСАНЕ, АМА СТИГА С ТИЯ КОНСПИРАЦИИ.

   • Кольо, взимай хапчета навреме, че нивото на серотонина в мозъка ти се вкисва и дава лоши отклонения. По-тъжното е, че си безобразно неграмотен, ама безобразно. Чак срамно.

 7. АБСОЛЮТНА ПРОПАГАНДА, КАКТО МНОГО БЛОГАРИ СЕ ПОЛЗВА ЕДНО Й СЪЩА ОСНОВА, КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ ЗА АМЕРИКА. ТЕ ОТ САМОСЕБЕ СИ ТРЯБВА ДА СА ВЕРНИ, ЩОМ СА СРЕЩУ АМЕРИКА, КОЕТО РАЗБИРА СЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЯРНО.

  Трябва да си много смотан, за да продължаваш да говориш за КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ САЩ.
  Гледай фактите: войни в които САЩ са били замесени – http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States – това не е конспирация.
  Човек трябва да е наистина много неграмотен и смотан, за да не види изгодата на САЩ от падането на сирийското правителство.
  Трябва да си абсолютен простак, след като видиш изродите, които влачат тела по улиците, обезглавяват пред камерите и ядат човешки сърца, да кажеш че “ ЕДНО СА КЛИПОВЕТЕ ИЗ ЮТЮБ ДРУГА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА“.
  А и като видя такъв дълъг текст написан САМО С ГЛАВНИ БУКВИ, ми е ясно какъв е интелекта на събеседника.

 8. факт-подпали се РАЗИСКВАНЕТО По-темата..!!..ФАКТ-умират ли хора?? Може ли някой да ми посочи точната истина освен ЕДНА-……желание ::ДА МЕ: видят…..ЕГО…На световно НИВО !?? Всичко Друго са окраски към Филма или Картинката…Жалкото е,ЧЕ малко можем да направим по-темата!!!!

  • Аз не виждам дискусия, факти и изложения, виждам хора, които лепват жалки обвинения, че е било пропаганда. А коя позиция в днешно време не е пропаганда? Да, умират хора, но по чия вина? Как живееха сирийците преди, и как живеят сега, когато вкараха над 100 000 муджахидини? Кой разрушава инфраструктурата на страната?
   И да, нивото бе свалено от един-двама, които постват под различни имена и без да имат никакви аргументи. От тук нататък, такива хора/спамъри ще ги трия, въпреки, че е против волята ми и искам всички да видят различните позиции и сами да преценяват. Тук не виждам доказателства за това, че горе изложеното е лъжа. Ако има, нека ги предоставят. Позицията на честните сирийци в БГ се вижда каква е, и какво представлява „опозицията“.

 9. Здравейте, trueaboutsyria, как бихте коментирали действията на Русия? Какви са нейните интереси според вас? Както знаем, руската позиция никога не е продиктувана от алтруизъм. Има ли според Вас опасност след прекратяване на конфликта, Сирия да бъде „погълната“ от руските имперски интереси? Не споменавам САЩ, защото напълно споделям Вашето виждане по отношение на тяхната политика.

  • Един дол дренки са и САЩ, и Русия. В случая Русия заема по-светската страна, така както бе в Афганистан. Мен това ме интересува. Ако такава позиция бяха заели американците, щях да заема и аз тяхната. Уви, финансират ислямисти за да се доберат до целите си. САЩ и Русия в случая са за мен едни и същи играчи, с едни и същи интереси. Мен тях не ме интересуват. Интересуваме само Сирия да си остане светска страна, както си беше досега. Като човек, който винаги е заемал американска и западна позиция, просто ме е срам – тия хора най-очевадно лъжат, просто тази война ми показа колко струват някои хора

   • „Един дол дренки са и САЩ, и Русия“???
    Ако наистина беше така,досега Сирия щеше да е като Ислямски Халифат …
    Щеше да е бомбандиран като Ирак,избити или изгонени християните и жените да са облечени като черни … палатки.
    ПЪЛЕН ПРОГРЕС …

 10. Пишеш още , „Като човек, който винаги е заемал американска и западна позиция, просто ме е срам … “
  Да се надявам ли , че вече не се срамуваш , а че се ядосваш за заблудата , че винаги си заемал американска и западна позиция?
  Приказките за „западните ценности“ никои вече не вярва,освен платените затова …
  на запад решават само банкстерите …
  Да живеят народите и солидарността им! СИРИЯ И НАРОДА Й ЩЕ ПОБЕДЯТ.

 11. Внимателно изчетох статията и всички коментари. Не съм наясно доколко осведомен е авторът на статията и дали всички твърдения са обективни, но едно е ясно – умират хора!!! И когато това се случва, не бива да словоблудстваме и с унизителни и вулгарни нападки да се състезаваме! По-добре е да покажем аргументирано позицията си! С факти, които наистина са доказуеми! Другото е словесна гимнастика!

  • Да, умират мои роднини. Какви доказателства искаш повече, да ти показвам труповете? Шом толкова ви е забавно, добре. Искам веднъж някъде, някога, някой да вземе да помисли логически и да си свързва логически и рационално нещата. Искате доказателства, хубаво. Когато имам време ще пусна линкове към всички страници на християнските градове във Фейсбук, както и видео материали (както и от всички останали големи градове). Лошото е, че никой не знае арабски за да прочете какво пише там, затова ще предложа да се направи световно онлайн предаване, със световна делегация и да се влезе в градовете и там да питат един по един хората кой кого убива и откъде идва т.нар Свободна „Сирийска“ армия и кой унищожи цялата инфраструктура, църкви, кой коли и беси по улиците. Стига вече платени медии

   • Фейсбук страниците и ютюб материали (много малка част) ги качих в следващата статия. Може да кликнеш на линковете и да попиташ директно хората във Фейсбук, живеещи в страната, какво се случва. Аз така и не намерих християнски, алауитски или друзки град, който да подкрепя бунтовниците, а страниците на големите градове, в които се подкрепя правителството, са с повече „лайка“ от тези на бунтовниците, а и съдържанието показва кой какво иска…

 12. Съдържанието на статията съвпада с виждането на независимите западни журналисти като Тиери Мейсан например. Изглежда, всичко е точно така.

 13. Поздрави. Според мен вече е напълно ясно, че т.нар. опозиция е сбирщина от платени войни на Аллах, които изпълняват поръчката на САЩ и неговите регионални партньори – С. Арабия и Катар. Само искам да допълня, че след като американският ракетен удар беше спрян от Русия и Обама клекна на Путин е време да се осъзнае, че Русия вече няма да позволи произволът на САЩ да продължава. Времето, в което САЩ можеше да влиза и да „демократизира“ страни, както това се случи в Ирак, Афганистан и Либия свърши. Русия вече е по-силна и трябва да благодарим на Путин за това.

 14. Здравейте, за щастие Обама идва от Хаваите, където е много разпространена политиката Хо’опонопоно /справка Гугъл/ и така беше предотвратена още една безсмислена война. Нека да се надяваме, моля, простете, съжалявам, обичам Сирия! Това са вълшебните думи, които са решаващи за всяка проблемна ситуация – който не вярва, да опита 🙂

 15. Truth ,
  Истината казваш за геноцида на християните.Ти пишеш от България,а аз ти отговарям от Сирия.Провери IP.
  Колкото и линка да сложиш,колкото и да пишеш никога няма да можеш да предадеш истинския кошмар в който живеят християните.Те страдат единствено поради вината си,че са християни.В самото начало християните бяха неутрални.После когато настъпиха публичните събличания,дамгосвания и мъчения на християнки,насилствени изселвания (на това съм свидетел),изнасилвания,отвличания посред бял ден в Хомс ,християните бяха принудени да вземат страна.Правилото беше „От две злини по- малката“.
  Не очаквай всички да те разберат.Който не го е преживял не може да го осъзнае.Надявам се де не изпадаш никога повече на „махленско“ ниво.Има хора,които просто ще продължат да пишат простотии – поради злоба,безсилие или просто от простотия.Истината трябва да се казва,но елементарните хора не могат да я схванат – ще си останат цял живот в елементаризма на битието си.
  Дерзай. Не мълчи.

 16. vsichko tova e viarno , no zabravihte i tova che horata biaha stignali do tam che se strahuvaha da govoriat ili obsajdat kakvoto i da bilo svarzano s pravitelstvoto , dori i s bliskite si .izchezvaha hora ,a dori i celi semeistva , za tova che sa govorili protiv Bashar.Horata niamaha pravo na glas za nushto , samo mnogoto pari i vrazki imaha vlianie.samo 10% ot kurdskoto naselenie beshe registrirano . a kurdite v syria sa okolo 5 i poveche miliona.syria e mnogo bogata darjava i e apetitna kakto za amerika , taka i za evropa , a osobenno za arabskia sviat.Poveche ot 45% ot horata v syrya sa negramotni i stavat lesna pliachka na laji i insinuacii. az jiviah 18 godini v syria i nikak ne mi haresva nito predishnoto upravlenie ,nito segashnoto polojenie tam.Mislia che ne e reshenie , tova koe zlo da izberem , a , kakvo da ochakvame sled ,kato sme go izbrali.

  • Милена, аз сравнявам онази Сирия, която беше, с това, което е сега. Сравнявам действията на редовната армия с тези на бунтовници. Да, Сирия бе под диктатура и всеки, който говореше срещу нея можеше да изчезне, но хората не си заключваха къщите, колите, имаше ред, имаше производство, имаше прогрес, а храната бе качествена и евтина. Хората живееха спокойно, с изключение на по-радикалните и по-бедните маси, които не се образоваха, раждаха по 10-15 деца в семейства, под менторските „съвети“ на ислямистите, които ги вдигнаха на бунт. Ако това беше бунт за демократична и светска държава, щях да застана зад този бунт срещу този режим. Но това в момента е бунт за шериат и радикална ислямска държава, това не е демокрация, а религиозен фашизъм. Аз предпочитам светска диктатура пред радикален религиозен фашизъм, предпочитам врагове на държавата да са Мюсюлманските братя, отколкото те да я управляват. Предпочитам да не се говори против правителството, отколкото да се извършва религиозен геноцид и да се унищожават хилядолетни паметници. Виж какво стана в Египет. Армията със сила изкара братята и малоумното им управление от страната. Избирам светски диктат пред фашистка сеч, избирам крадливи диктатори пред брадати уроди и убийци, избирам скалъпената със сила толерантност пред религиозния геноцид и шериат. Това е.

 17. Браво за статията . Добре е написана . Тия ислямисти от С. Арабия, Катар, Судан, Тунис , вкарани и финансирани .Смята се, че става въпрос за $15-20 млрд от САЩ .

 18. Колко страни може да има монетата? И до кога от две злини ще трябва да се избира по малката? И какво става в момента със северния руски флот?
  На мен силно ми замирисва на локален конфликт между двете велики сили на Сирийска територия. А за всичко са виновни енергийните ресурси, жалко за което. Искрено съчувствам на сирийският народ………….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s